ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΥ

Δελτίο Τύπου

Διευκρινίσεις Σχετικά με τις Διακομιδές Ασθενών


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Σχετικά με το ζήτημα που προέκυψε μετά από δημοσίευμα της Ένωσης Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου, παραθέτουμε τις παρακάτω διευκρινίσεις προκειμένου να αποφευχθεί η παρερμηνεία των όσων αναφέρονται, αλλά και για την εξασφάλιση της εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στους επαγγελματίες υγείας που στελεχώνουν τα Κέντρα Υγείας.

Καταρχήν δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι σε κανένα από τα Κέντρα Υγείας της Λέσβου δεν υπάρχει βάρδια που να μην καλύπτεται από τουλάχιστον ένα ασθενοφόρο όχημα. Αυτό ισχύει από τον Ιούλιο του 2023 οπότε και ενισχύθηκαν όλα τα ΚΥ από ένστολους του Ελληνικού Στρατού για την κάλυψη των όποιων κενών βαρδιών υπήρχαν ως τότε. 

Επίσης, καμία διακομιδή με ασθενοφόρο όχημα που πραγματοποιείται από μη υγειονομικό, δε μπορεί να θεωρηθεί επισφαλής και επικίνδυνη, αφού συνοδεύεται πάντα από γιατρό ή νοσηλευτή.

Όλοι οι υγειονομικοί που εργάζονται στα ΚΥ, είναι έμπειροι επαγγελματίες υγείας που παρόλου την υποστελέχωση των μονάδων, δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό προκειμένου να μπορεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας να προσφέρεται ανελλιπώς στους πολίτες. 

Σε κάθε περίπτωση, παραμένουμε αντίθετοι στην κάλυψη των κενών βαρδιών από μη υγειονομικούς, και προσμένουμε στην άμεση πρόσληψη εξειδικευμένου επικουρικού προσωπικού αλλά και την προκήρυξη όλων των κενών θέσεων του μόνιμου τακτικού προσωπικού.