ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΥ

Ανακοίνωση από το Διοικητικό Συμβούλιο

Αποχή από την Αξιολόγηση


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Συνάδελφοι, τα τελευταία έτη, οι εκάστοτε κυβερνήσεις προσπαθούν να επιβάλλουν την αξιολόγηση του Τακτικού Προσωπικού στο δημόσιο τομέα. Πρόκειται για ένα νόμο που φέρει υπηρεσιακές και μισθολογικές μεταβολές με υπαλλήλους δύο κατηγοριών, που προκύπτουν από μία αξιολόγηση αμφίβολης ως προς την αξιοκρατία και την αποτελεσματικότητά της. 

Σήμερα η ΑΔΕΔΥ κήρυξε Απεργία-Αποχή ως προς κάθε ενέργεια που συνδέεται με τη διαδικασία της Αξιολόγησης για το 2023 καταθέτοντας εκ νέου εξώδικο προς τα αρμόδια Υπουργεία.

Η ΠΟΕΔΗΝ έχει επίσεις κηρύξει Απεργία-Αποχή η οποία είναι σε  ισχύ από τον προηγούμενο μήνα.

Το γεγονός αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να απέχουμε από την αξιολόγηση δίχως να υπάρξει καμία απολύτως μισθολογική επίπτωση και δε θα μας ζητηθεί να απολογηθούμε για τις ενέργειές μας. 

Το Σωματείο Εργαζομένων Κέντρων Υγείας Βορείου Αιγαίου (ΣΕΚΥΒΑ), μέλος της ΠΟΕΔΗΝ, καλεί για άλλη μια φορά τα μέλη του να μη συμπληρώσουν καμία ηλεκτρονική φόρμα αυτοαξιολόγησης, ακόμη κι αν το έπραξαν κάποιο από τα προηγούμενα έτη. Στόχος της μαζικής μας αποχής είναι να καταργηθεί ο συγκεκριμένος νόμος και να ξεκινήσει εκ νέου η διαβούλευσή του.